Těsto na pizzu je základním kamenem každé skvělé pizzy. Domácí pizza je nejen lahodná, ale také vás naučí, jak si vychutnat autentickou italskou chuť přímo z vaší vlastní kuchyně. Pokud toužíte po dokonalém těstě na pizzu, máme pro vás tři jednoduché recepty, které vám umožní dosáhnout té pravé italské kvality.
1. Klasické Těsto na Pizzu:
- 350 g italské 00 mouky
- 1 ½ lžičky soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 225 ml teplé vody
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a cukr.
- Postupně přidávejte teplou vodu a olej a hněte těsto, dokud nedosáhnete hladké a elastické konzistence.
- Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 1-2 hodiny, dokud se zdvojnásobí objem.
- Rozdělte těsto na dvě poloviny a vytvarujte z něj koule. Nechte je odpočívat dalších 15 minut před vyklopením na pizzový podklad.
Tip: Pokud jste dostali chuť na autentickou italskou kuchyni tak navštivte OC Letňany pizza těstoviny Caruso, případně využijterozvoz těstoviny pizza Letňany. Vše čerstvé a připravené rozeným italem.
2. Celozrnné Těsto na Pizzu:
- 300 g celozrnné mouky
- 50 g italské 00 mouky (pro lepší texturu)
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 225 ml teplé vody
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Postupujte stejně jako u klasického těsta, ale použijte kombinaci celozrnné mouky a italské 00 mouky pro bohatší chuť a texturu.
3. Bezlepkové Těsto na Pizzu:
- 300 g bezlepkové mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 225 ml teplé vody
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
I zde postupujte stejně jako u klasického těsta, ale použijte bezlepkovou mouku pro ty, kteří trpí celiakií nebo mají citlivost na lepek.