Jak správně spařit rajčata

Jak správně spařit rajčata

Spařování rajčat je jednou z nejjednodušších a nejrychlejších metod, jak získat z rajčat jejich šťavnatou chuť. Spařováním rajčat se z nich dostane slupka, která je pak snadno odstranitelná. Tato metoda je obzvlášť užitečná pro přípravu omáček, polévek a dalších pokrmů. Pokud se chcete naučit, jak správně spařit rajčata, čtěte dál.

Vyberte si správné rajčata

Než začnete spařovat rajčata, je důležité vybrat si správné rajčata. Nejlepší je použít čerstvá rajčata, která jsou zralá, ale ne příliš měkká. Pokud jsou rajčata příliš měkká, mohou se během spařování rozpadnout. Rajčata by měla být také čistá a bez škvírek.

Připravte si nádobu na spařování

Před spařováním rajčat je důležité připravit si nádobu na spařování. Nejlepší je použít velkou nádobu, která je dostatečně velká na to, aby se do ní vešla voda a rajčata. Nádobu naplňte vodou a přidejte trochu soli.

Spařte rajčata

Když je nádoba naplněná vodou, můžete do ní vložit rajčata. Rajčata by měla být vložena do vody tak, aby byla voda pokryta. Nádobu s rajčaty přikryjte a zahřejte ji na střední teplotu. Rajčata by měla vařit po dobu 5 až 10 minut, dokud se nezačnou odlupovat.

Odstraňte slupku

Po uvaření rajčat je důležité je okamžitě vyjmout z vody a nechat je vychladnout. Jakmile jsou rajčata vychladlá, můžete je snadno oloupat. Slupka by měla být snadno odstranitelná, ale pokud je to potřeba, můžete použít malou lžíci nebo nožík.

Spařování rajčat je jednou z nejjednodušších a nejrychlejších metod, jak získat z rajčat jejich šťavnatou chuť. Pokud se chcete naučit, jak správně spařit rajčata, je důležité vybrat si správné rajčata, připravit si nádobu na spařování, spařit rajčata a odstranit slupku. Pokud budete postupovat podle těchto kroků, můžete si být jisti, že vaše rajčata budou chutná a šťavnatá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *