jak ohrat knedlik

Knedlíky jsou oblíbenou českou specialitou. Díky své jednoduchosti a chuti jsou vyhledávány jak jednoduchými lidmi, tak i těmi, kteří se na gastronomii vyznají. Pokud byste si chtěli uvařit knedlíky doma, máme pro vás návod. V tomto článku vám na 5 krocích ukážeme, jak připravit knedlíky z domácího těsta.

Příprava ingrediencí na těsto

Příprava ingrediencí na těsto je jedním z nejdůležitějších kroků při přípravě knedlíku. Nejprve je nutné zvážit všechny potřebné ingredience. K přípravě vynikajícího knedlíku je třeba mouka, sůl, vejce a mléko. Vejce je nutné rozšlehat dohromady a smíchat s moukou a solí. Poté přidejte mléko, dokud nezískáte hladkou a lesklou směs. Směs by měla být příliš řídká, aby se knedlíky dobře ohýbaly. Stále míchejte, dokud nezískáte křehkou a hladkou hmotu.

Následně je nutné knedlíkovou směs nakrájet do malých kousků. Knedlíky by měly být stejné velikosti, aby se dobře ohýbaly a upravovaly. Také je důležité, abyste si důkladně umyli ruce, protože je důležité, aby vyšel co nejlepší výsledek. Poté můžete knedlíky ohýbat a upravovat do požadovaných tvarů, ať už je to kolo, koblihy nebo jiný tvar. Až budete hotovi, můžete knedlíky odeslat do trouby, aby se dobře propekly.

Výroba těsta na knedlíky

Nejdříve si připravte těsto na knedlíky. Potřebujete 500 gramů hladké mouky, 250 mililitrů vody, 1-2 lžíce soli a 1 vejce. Všechny ingredience dejte do mísy a promíchejte. Pak rukama vypracujte těsto a nechte ho odpočinout na teplém místě po dobu 20 minut. Po odpočinku z těsta vyválejte plát a nakrájejte ho na kousky, nejlépe kulaté. Poté knedlíky zabalte do alobalu a vložte do hrnce s vařící vodou. Vařte je do měkka a hotové knedlíky vyjměte. Nyní můžete knedliky ohrat podle receptu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *