Aaby kynutý závin nepraskl

Kynutý závin je jednou z nejoblíbenějších lahůdek. Tento koláč je vyroben z kvalitních surovin a pečen po dlouhou dobu. Závin je obvykle vyroben z mouky, kvasnic, mléka, másla a cukru. Tentokrát jsme se pokusili vyzkoušet, jak je možné udělat kynutý závin tak, aby nepraskl. Příprava a pečení závinu vyžaduje trpělivost, ale pojďme se podívat, jak jsme s úspěchem dosáhli našeho cíle.

Jak udělat bezpraský kynutý závin

Aby se při pečení nestalo to, že se závin praskne, je třeba dodržovat následující kroky.

Nejdříve si nachystejte těsto. Použijte kvalitní mouku, vejce a tučné mléko, abyste získali měkké těsto. Chystáte-li se péct dlouhý závin, měli byste těsto rozválet na tenkou placku. Poté byste měli placku důkladně potřít máslem nebo tukem. Poté můžete placku rolovat do tvaru závinu. Naplňte závin náplní a pečte jej v troubě při teplotě 350 stupňů Celsia po dobu 20-30 minut. Po úplném zpečení je závin připraven k servírování.

Tipy a triky pro dokonalý kynutý závin

K jeho dokonalosti se však mnohdy přidává docela dost práce. Existuje však několik tipů a triků, které vám pomohou při přípravě a pečení kynutého závinu, aby se vám nestalo, že by praskl.

Nejdříve je třeba zamíchat těsto a nechat jej kynout. Při výběru těsta však buďte opatrní – pokud je moc lepivé, je to nejlepší způsob, jak roztrhnout kynuté těsto. Proto je vhodné nejdříve těsto promíchat, než se rozhodnete jej vyválet. Dále, při válení těsta do závinu, je lepší těsto nechat dostatečně velké, tak aby při pečení nepřetékalo. A pokud je těsto příliš silné, můžete jej ještě vyválet trochu tenčí. Na závěr, před pečením je dobré nechat těsto ještě chvilku odpočinout, aby se správně nakynulo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *