Jaké máte možnosti při nákupu na splátky?

V současnosti je zcela běžné, že při nákupu hojně využíváme možnosti postupného splácení. Cesty, jež nás k tomuto počínaní vedou, jsou většinou dvě. Buď nemáme dostatek vlastních finančních prostředků, nebo je nechceme vydat najednou. Druhý způsob se vyplatí pouze v případě, pokud se bude jednat o bezúročnou půjčku.

Zvykli jsme si nakupovat na dluh

Nákup na splátky umožňuje téměř každý kamenný a internetový obchod, jenž se zabývá prodejem spotřebního zboží v řádech tisíců korun. Zpravidla se jedná o sportovní vybavení, elektroniku, domácí spotřebiče, zájezdy atd. Možnost nakoupení na splátky začíná na hranici 3 000 Kč, horní hranice u většiny obchodů není omezena. Je dobré vědět, že tuto formu nákupu vám umožňuje úvěrová společnost, která vyžaduje pro jeho poskytnutí splnění určitých podmínek. Bude třeba doložit výši vašich příjmů, plnoletost a trvalý pobyt v ČR.

Na co si dát pozor?

Než podepíšete úvěrovou smlouvu, podrobně se seznamte s jejími podmínkami. Pozornost věnujte hlavně výši RPSN neboli roční procentní sazbě nákladů za poskytnutý úvěr. Tato položka totiž může úvěr pěkně prodražit. Zajímejte se rovněž o sankce v případě opožděné splátky, změny ve smlouvě týkající se výše a počtu splátek, při předčasném splacení úvěru. U nabídky nákupu na splátky bez navýšení též zpozorněte. Není nabízené zboží ve srovnání s konkurencí výrazně dražší?

Lákavé výhody

Jak již bylo zmíněno, nákup na splátky vám umožňuje zakoupit si i zboží, na které zrovna nemáte. Abyste si nemuseli dělat starosti, že nebudete mít dostatek financí na splácení při omezeném příjmu, můžete si nechat pojistit schopnost splácet. Nechcete-li se pouštět do vyřizování půjčky, využijte odloženou platbu MALLPay, kterou zaplatíte kdykoliv do 14 dnů. S touto formou nákupu vás nečekají žádné úroky, skryté poplatky a zbytečné papírování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *