Jak se zbavit senné rýmy

Senná rýma je nepříjemný zdravotní problém, který trápí lidi po celém světě. Postihující dýchací cesty si vyžádává pravidelnou péči, aby se mohla rýma úspěšně zvládnout. Naštěstí existuje řada způsobů, jak toho dosáhnout bez užívání léků. V tomto článku se dozvíte o pěti jednoduchých a účinných tipů, jak se efektivně zbavit senné rýmy.

Přírodní způsoby léčby senné rýmy

Přírodní léčba senné rýmy spočívá v užívání bylin a schopností přírody k prevenci a léčbě onemocnění. Jednou z nejúčinnějších přírodních látek na léčbu senné rýmy je šípkový olej. Šípkový olej má protizánětlivé a dekongestivní vlastnosti, které pomáhají snižovat otoky a usnadňují dýchání. Při senné rýmě se často doporučuje inhalační terapie s esenciálními oleji, jako je levandule, eukalyptus, tea tree nebo mentol. Inhalační terapie pomáhá snížit zánět a zúžit průdušky. Také by se mělo zvážit pití bylinných čajů, jako je zázvorový čaj, heřmánkový čaj nebo slézový čaj. Tyto čaje mají protizánětlivé a antiseptické vlastnosti, které mohou pomoci snížit sennou rýmu. Kromě toho je také důležité udržet se hydratovaným a vyhnout se alergenům, aby se snížil zánět průdušek a zabránilo se zhoršení stavu.

Efektivní řešení senné rýmy bez léků

K zajištění rychlého ulehčení od senné rýmy lze využít některé snadné a efektivní řešení bez léků. Jedno z nejjednodušších řešení je opláchnout nosní kanálky fyziologickým roztokem. Fyziologický roztok se snadno získá zředěním 1/4 lžičky soli ve 200ml lukem. Tento roztok je účinný při odstraňování hlenu, který je hlavní příčinou senné rýmy.

Další efektivní řešení bez léků pro sennou rýmu je vdechování páry. Pára může uvolnit ucpaný nosní kanálek a tím zmírnit příznaky senné rýmy. K vdechování páry můžete použít hrnek s horkou vodou nebo bylinné čaje, které mají zklidňující účinky. Kromě toho můžete také pít horké nápoje a inhalovat éterické oleje, především ty s mentolem, které přispívají k lepšímu dýchání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *