přihlášení tažného zařízení

Přihlášení tažného zařízení je proces, kterým musíte projít, abyste mohli bezpečně provozovat motorové vozidlo s tažným zařízením. Tento proces je nutný pro dodržení předpisů silničního provozu a může být pro vás podrobný. V tomto článku se budeme věnovat postupu přihlášení tažného zařízení, včetně toho, koho se to týká, jaké doklady budete potřebovat a jaké jsou náklady na registraci.

Kdo musí přihlásit tažné zařízení

Přihlášení tažného zařízení je povinné pro všechny řidiče, kteří se zamýšlejí připojit tažné zařízení k automobilu. Přihlášení tažného zařízení je nezbytné pro bezpečné používání těchto zařízení. Aby mohlo být tažné zařízení přihlášeno, musí být důkladně prozkoumáno technikem. Ten musí potvrdit, že tažné zařízení je bezpečné a v souladu s vyhláškou. Následně se musí přihlásit k Úřadu silničního provozu a získat zde potvrzení. Poté musí řidič zaplatit poplatek, který se obecně pohybuje mezi 1.000 až 2.000 Kč. Poté má řidič právo začít s používáním tažného zařízení.

Kromě řidičů, kteří chtějí tažné zařízení připojit k automobilu, musí být tažné zařízení přihlášeny také novým majitelům. V takovém případě musí nový majitel zmíněný postup prohlásit za svůj a získat potvrzení pro Úřad silničního provozu. V případě, že majitel tažného zařízení již má přihlášené, není třeba znovu procházet celým procesem. Stačí pouze, aby se majitel obrátil na Úřad silničního provozu a požádal o převedení přihlášení na jeho jméno.

Jaké doklady jsou potřeba a cena registrace

Pro registraci tažného zařízení je nutné mít doklady potvrzující vlastnictví vozidla. Tyto doklady zahrnují registrační doklad vozidla a technický průkaz vozidla. Kromě toho je také zapotřebí nákupní smlouva nebo faktura za tažné zařízení a jeho nákladní vůz.

Cena registrace tažného zařízení se liší podle místa, kde se vykonává. Přibližná částka bývá kolem 1000 Kč. V ceně je zahrnuto vyřízení všech formulářů, výpis z evidence vozidel a také správní poplatek. V některých případech může být také zahrnuto cestovné v případě, že registrace tažného zařízení musí být provedena v jiném městě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *