Jak udělat destilovanou vodu

Jak udělat destilovanou vodu

Destilovaná voda je čistá voda, která je zbavena minerálů, bakterií a jiných nečistot. Je to voda, která je často používána v laboratořích, ale může být také použita doma. Destilace je proces, kterým se voda zbaví nečistot. Tento proces je velmi jednoduchý a může být proveden doma.

Co je potřeba

Než začnete destilovat vodu, budete potřebovat několik věcí. Nejdůležitější je nádoba na destilaci. Můžete si koupit speciální destilační nádobu, nebo můžete použít nádobu, kterou máte doma. Další věcí, kterou budete potřebovat, je zdroj tepla. Můžete použít plynový sporák, elektrický ohřívač nebo jiný zdroj tepla.

Jak destilovat vodu

Když máte všechny potřebné věci, můžete začít destilovat vodu. Nejprve nalijte vodu do destilační nádoby. Poté připojte nádobu k zdroji tepla. Teplo způsobí, že se voda začne vařit. Vodní pára se začne odpařovat a stoupá nahoru. Když se dostane do horní části nádoby, ochladí se a změní se zpět na kapalnou formu. Tato kapalina je destilovaná voda.

Uložení destilované vody

Když máte destilovanou vodu, musíte ji uložit. Nejlepší je uložit ji do čisté nádoby, která je vyrobena z nerezové oceli nebo skla. Ujistěte se, že nádoba je dobře uzavřená, aby se zabránilo kontaminaci. Destilovaná voda by měla být skladována na chladném a tmavém místě.

Závěr

Destilace je jednoduchý proces, kterým lze vyrobit čistou destilovanou vodu. Je to voda, která je často používána v laboratořích, ale může být také použita doma. Když máte destilovanou vodu, musíte ji uložit do čisté nádoby a skladovat na chladném a tmavém místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *