Jak sušit borůvky

Jak sušit borůvky

Borůvky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. Jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Borůvky jsou obvykle sezónní a jejich sklizeň je krátká. Proto je mnoho lidí, kteří je suší, aby je mohli užívat po celý rok. Sušení borůvek je jednoduchý proces, který může být proveden doma.

Vyberte si správné borůvky

Než začnete sušit borůvky, je důležité vybrat si ty správné. Nejlepší je použít čerstvé borůvky, které jsou zralé, ale ne příliš zralé. Zralé borůvky se mohou rozpadnout během sušení. Ujistěte se, že borůvky nejsou poškozené ani plesnivé.

Očistěte borůvky

Před sušením je důležité očistit borůvky. Nejprve je opláchněte v teplé vodě a poté je osušte. Poté je můžete očistit pomocí ubrousku nebo jemného kartáče.

Sušte borůvky

Existuje několik způsobů, jak sušit borůvky. Nejjednodušší způsob je sušení na slunci. Nejprve rozložte borůvky na ubrousky nebo papírové utěrky a poté je vystavte na slunce. Sušení na slunci trvá obvykle 1-2 dny.

Skladujte borůvky

Po sušení borůvek je důležité je správně skladovat. Nejlepší je je uložit do suché nádoby s víkem. Ujistěte se, že nádoba je dobře uzavřená, aby se zabránilo vniknutí vlhkosti. Sušené borůvky mohou být skladovány až po dobu 6 měsíců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *