Jak nechat dozrát tvarůžky

Jak nechat dozrát tvarůžky

Tvarůžky jsou jedním z nejstarších druhů sýrů na světě. Jejich výroba je velmi jednoduchá a jejich chuť je velmi specifická. Někteří lidé je milují, jiní je nenávidí. Ať už patříte do jakékoli skupiny, je důležité vědět, jak nechat tvarůžky dozrát.

Vyberte správnou surovinu

Nejdůležitějším krokem při výrobě tvarůžků je výběr správné suroviny. Nejlepší je použít čerstvou, kvalitní mléčnou směs. Mléko by mělo být čerstvé a nejlépe od krav, které byly krmeny přírodními potravinami. Mléko by mělo být také bez přídavků a konzervantů.

Připravte směs

Dalším krokem je příprava směsi. Mléko by mělo být zahřáté na teplotu mezi 35 až 40 stupňů Celsia. Poté se do něj přidá kultura, která se skládá z bakterií a kvasinek. Kultura se přidává k mléku a míchá se, dokud se úplně nerozpustí.

Vytvořte tvarůžky

Poté, co je směs připravena, je čas vytvořit tvarůžky. Tvarůžky se vyrábějí tím, že se směs nalije do forem a nechá se ztuhnout. Forem může být různých tvarů a velikostí. Po vyjmutí z formy se tvarůžky nechají uschnout.

Dozrávání

Posledním krokem je dozrávání. Tvarůžky se nechají dozrávat po dobu několika týdnů až měsíců. Během tohoto procesu se tvarůžky stávají měkčí a jejich chuť se stává intenzivnější. Dozrávání tvarůžek je důležité pro jejich chuť a konzistenci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *