Garnýže – jak správně vybrat?

Součástí snad každých interiérových prostorů určených k bydlení jsou garnýže. Tyto dekoračně-účelové prvky jsou k dispozici v mnoha variacích – snadno si tak vybere naprosto každý.

Plovoucí podlaha Balterio z eamadeo.cz

Při pořizování garnýží je důležité vycházet z několika kritérií. V prvé řadě se jedná o rozměrové vlastnosti. Garnýže mají jak zprava, tak i zleva přečnívat šířku okna a to minimálně o dvacet centimetrů z každé strany. Dále je vhodné přihlížet k celkovému stylu místnosti, design garnýží by neměl jakkoliv narušovat celek bytového prostoru.

Garnýže z nejrůznějších materiálů

Na trhu jsou k dispozici nejrůznější garnýže. Pokud bychom je měli rozdělit podle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny, jednalo by se o tři skupiny – sice klasiku v podobě dřevěných garnýží, modernu v podobě kovových garnýží a poněkud jednodušeji a levnější řešení, které přinesou plastové garnýže.
Nejoblíbenější jsou především dřevěné garnýže, které jsou sázkou na jistotu. Působí klasickým a konzervativním dojmem. Budou se hodit v podstatě všude, hlavně do místností, kde převládají dřevěné prvky a dekorace.

Stále větší boom zažívají také kovové garnýže. Kov dokáže zkomfortnit prostory bydlení. Toužíte-li po oživení interiéru, doporučujeme pořídit právě kovové garnýže. Kov se vyznačuje pocitem čistoty a perfekcionalismu. Při vhodné kombinaci s okolím vytvoří luxusní zázemí.

Plastové garnýže jsou potom spíše levným řešením, které zdaleka nevyrovná dvě předchozí variace. Plastové garnýže působí velice jednoduše, své uplatnění najdou především v dětských pokojích, případně v chodbách – opět zde ale záleží na celkové podobě daných prostorů a také na vašem subjektivním vkusu. Jsou však jednoznačně nejlevnější variantou!

Záclonové tyče

Kromě klasických garnýží jsou dnes v trendu i záclonové tyče. Ty působí více uvolněně a hodí se zejména do menších místností nebo tam, kde chcete nechat co nejvíce vyniknout záclony nebo závěsy. Také záclonové tyče jsou v nabídce v širokém sortimentu!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *