Jaké jsou možnosti osvětlení v kuchyni?

Kuchyně představuje velmi důležitý prostor každé domácnosti. Je to místo, kde se pohybují všichni členové rodiny každý den. Zároveň se jedná v poslední době, kdy můžete být svědky spojení kuchyně a obývacího pokoje, o reprezentativní prostor, kde se scházejí i návštěvy. Chcete-li se v kuchyni cítit příjemně, je zapotřebí myslet na všechno, samozřejmě i na vhodné osvětlení.

6ZRj02jE__BiRh99prt81nz8E8-HdRTdTnxoNlYy6dk

Určitě vás bude zajímat, jaké máte aktuálně možnosti při instalaci a budování kuchyňského osvětlení!

Středové světlo je klasikou

Již zažitým standardem je tzv. centrální nebo chcete-li středové světlo. Jedná se v naprosté většině případů o závěsné svítidlo, které bývá umístěno na stropě ve středu místnosti. U středového osvětlení je nutné počítat s tím, že vrhá největší světlo právě pod sebe, okrajové části kuchyně, případně kouty nemusí být dostatečně osvětleny.

Pokud budete pořizovat středové osvětlení, vyplatí se popřemýšlet o nákupu takového systému, který umožňuje změnu intenzity osvětlení. V určitých chvílích může méně světla znamenat více a navodit příjemnou atmosféru.

Bodové osvětlení na více místech

Rozhodnete-li se jít s dobou, lze zvolit bodové osvětlení. Jedná se opět o něco podobného, jako je centrální osvětlení, ovšem s tou změnou, že v jednotlivých místnostech, v našem případě v kuchyni, je situováno bodů osvětlení více.

Při bodovém systému se využívají moderní technologie, velmi často speciální LED diody, které lze sehnat v nejrůznějších barevných odstínech.

Doplňkové osvětlení

Posledním typem osvětlení, se kterým se v kuchyni můžete setkat, je doplňkové osvětlení. Jedná se například o osvětlení kuchyňské linky nebo osvětlení v jednotlivých částech místnosti, které lze využít k mnohým praktickým účelům.

Je důležité pamatovat, že všechno dohromady by mělo tvořit celek, nemělo by se stát, že se k sobě ten či onen typ osvětlení v případě jejich kombinací nehodí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *