Jak se vyhnout osobnímu bankrotu: 7 kroků, které musíte udělat

Finance jsou důležitou součástí našeho života a jakmile se dostanete do situace, kdy nemůžete splnit své finanční závazky, může to znamenat osobní bankrot. Abyste se vyhnuli finančním problémům, je důležité, abyste se postupně vymanili z dluhů. Přinášíme vám 7 kroků, které vám pomohou vyhnout se osobnímu bankrotu.

Zjistěte si svůj finanční stav

Prvním krokem je získání přesného přehledu o vašich finančních závazcích. Projděte si veškeré své účty, včetně kreditních úvěrů, splátkových úvěrů, účtů za energie a dalších finančních závazků. Přehledně si zapište nejen sumu, kterou jste za takové závazky zaplatili, ale i každou měsíční splátku.

Poté, co máte přesný přehled o vašich finančních závazcích, je důležité stanovit si hranice mezi příjmy a výdaji. Tím se zajistí, že váš výdaj na závazky nepřesáhne váš příjem. Zapište si veškeré pravidelné výdaje, jako jsou náklady na bydlení, stravování, zdraví, školu dětí, oblečení a jiné. Pomocí tohoto seznamu budete moci lehce přijít na to, kolik prostředků můžete věnovat každý měsíc na splácení svých finančních závazků.

Postupujte krok za krokem

Nastavte si měsíční rozpočet, který vám pomůže vyčlenit peníze na všechny potřebné výdaje, jako je nájem, strava, poplatky za energie a další. Rozdělte si to, co nejvíce můžete, a ujistěte se, že jste si vědomi svého finančního stavu.

Přiřaďte část svých příjmů k vašemu měsíčnímu rozpočtu a zbytek převeďte na účet, který bude použit k odkládání na nečekané nebo krátkodobé výdaje. Ujistěte se, že dodržujete svůj finanční plán a věnujete pozornost svým rozpočtům a účtům.

Dejte svým prioritám přednost

Když se rozhodnete, že chcete udržet finanční zdraví, je důležité si uvědomit, které věci jsou pro vás důležité a dařit se na nich zaměřit. Dejte svým prioritám přednost před něčím, co není vůbec důležité ani potřebné. Představte si, že jsou ve vašem životě jenom čtyři různé oblasti, které jsou nejdůležitější, například rodina, zdraví, práce a finanční postavení. Pokud vaše peníze a čas nejvíce investujete do těchto priorit, pak budete moci vyhnout se osobnímu bankrotu.

V každodenním životě se může stát, že čelíte mnoha finančním příležitostem a možnostem, ale je velmi důležité mít na paměti své priority a nekupovat nic, co není nutné. Zůstaňte na trase, kterou jste si nastavili, a vyhněte se předraženým nákupům. Pokud se budete držet svých priorit, budete mít ve financích lepší kontrolu a nebudete se muset bát osobního bankrotu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *