jak nahradit smetanu

Smetana je oblíbenou ingrediencí mnoha jídel. Obzvláště často se používá při přípravě různých sladkých i slaných pokrmů. Pokud ji však do jídla nechcete přidat, nebo její konzumaci omezujete, je možné smetanu nahradit. V tomto článku se dozvíte, jaké náhražky smetany jsou vhodné, a jak je lze použít.

Nahražky smetany: Alternativy bez mléka

Nahrazky smetany bez mléka mohou být skvělou alternativou pro ty, kteří jsou alergičtí na mléčné výrobky, nebo jednoduše chtějí menší množství mléčných produktů ve své stravě. Jednou z nejčastějších alternativ smetany bez mléka je sójová smetana. Je k dostání v mnoha obchodech se zdravou výživou a je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Sójová smetana je vhodná do salátů, omáček a do nápojů. Některé sójové smetany mají smetanovou chuť a konzistenci a mohou být skvělou náhradou zamléčné smetany.

Lze také vyrobit domácí zdravou smetanu bez mléka. Tuto alternativu lze vyrobit z ořechů, ovesných vloček a lněného oleje. Tato smetana bude mít chuť a konzistenci podobnou smetanové. Lze ji použít do stejných pokrmů jako smetana, jako jsou omáčky, saláty a nápoje. Tato smetana je bohatá na nenasycené tuky, které jsou zdravé pro srdce, stejně jako lněný olej, který je bohatý na omega-3 mastné kyseliny.

Nahražky smetany: Alternativy s mlékem

Smetana je běžná ingredience při přípravě mnoha pokrmů. Ale co když nemáte smetanu? Řešením je použít alternativu založenou na mléce.

Jednou z možností je smíchat mléko s máslem a škrobem. Jakmile je směs dobře promíchána, může být použita stejným způsobem jako smetana. Také můžete smíchat jednu část mléka s jednou částí jogurtu. Po zahřátí je tato směs trochu hustší než smetana a má krémovou texturu. Jako poslední varianta, můžete smíchat stejné množství mléka a majonézy. Taková směs vykazuje podobnou konzistenci a chuť jako smetana.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *