granátové jablko jak oloupat

Granátová jablka jsou skvělá na snězení čerstvá, jako součást salátů, nebo jako doplňek do polévek. Ne každý ví, jak je oloupat, aby se dostalo k chutnému a šťavnatému ovoce uvnitř. V tomto článku se podíváme na 5 způsobů, jak na to.

Ovocný skvost – proč jíst granátová jablka

Jsou bohaté na vitamíny, minerály a další zdravé živiny. Mají vysoký obsah vitaminu C, který je prospěšný v boji proti chřipce a nachlazení. Také mají vysoký obsah draslíku, který může pomoci při obezitě a cukrovce. Granátová jablka obsahují také flavonoidy, které mají antioxidační vlastnosti a mohou pomoci bojovat proti volným radikálům. Také mají vysoký obsah vlákniny, který pomáhá při snižování cholesterolu a zlepšuje trávení.

Mají kyselou chuť, která je obecně oblíbená. Jsou skvělé pro čerstvý džus, saláty či dezerty. Mohou být také použity pro zmírnění stresu, protože obsahují fytoestrogeny, které pomáhají zlepšit kvalitu spánku a snížit hladinu stresu. Granátová jablka jsou skvělou volbou pro ty, kteří se snaží získat více výživných živin do své stravy.

5 jednoduchých způsobů oloupat granátová jablka

Oloupat granátová jablka může být trochu obtížné, ale existuje několik způsobů, jak to udělat. Zde jsou 5 jednoduchých způsobů, jak oloupat granátová jablka.

Prvním způsobem je oloupat granátové jablko pomocí nože. Nejprve je třeba odříznout konzervu kolem jablka a odstranit bílou skořápku. Poté můžete udělat několik řezů ve směru kolem konzervy a odstranit každý segment jablka. Tato metoda funguje dobře, ale může být trochu náročná.

Druhým způsobem je oloupat granátová jablka pomocí lžíce. Nejprve je třeba odříznout konzervu kolem jablka a odstranit bílou skořápku. Potom můžete začít oloupat jablko pomocí lžíce a stlačovat každý segment zvlášť. Tato metoda je rychlejší a jednodušší než použití nože.

Třetím způsobem je oloupat granátová jablka pomocí vody. Nejprve je třeba odříznout konzervu kolem jablka a odstranit bílou skořápku. Poté můžete umístit jablko do misky s vodou a jemně stlačit každý segment. Tento postup je ještě rychlejší a snazší než použití lžíce.

Čtvrtým způsobem je oloupání granátových jablek pomocí vaření. Nejprve je třeba odříznout konzervu kolem jablka a odstranit bílou skořápku. Poté můžete jablko vařit 5 minut ve vodě. Pak můžete jablko vyjmout a denoucím pohybem odloupnout segmenty ze skořápky.

Poslední způsob, jak oloupat granátová jablka, je pomocí hrnce. Nejprve je třeba odříznout konzervu kolem jablka a odstranit bílou skořápku. Poté můžete jablko nakrájet a umístit do hrnce s horkou vodou a vařit 3-5 minut. Poté můžete jablko vyjmout a pomocí lžíce jemně odstranit segmenty.

Tyto jednoduché způsoby vám pomohou oloupat granátová jablka rychle a snadno. Jakmile je ovocný plod oloupaný, můžete jej jíst samostatně nebo jej použít

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *