jak se zbavit břečťanu

Břečťan je trvalá, odolná rostlina, která se může velmi rychle rozrůstat a zabírat velkou část zahrady. Jeho odstranění může být zdánlivě obtížné, ale není to nemožné. Tento článek přináší rady a tipy, jak se rychle a efektivně zbavit břečťanu bez použití chemických prostředků.

Jak odstranit kořeny břečťanu

Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou je třeba udělat, pokud se chceme zbavit břečťanu, je odstranění jeho kořenů. Kořeny břečťanu jsou velmi zakořeněné a mohou hluboce proniknout do půdy. Než začnete s odstraněním kořenů, je důležité mít na paměti, že existuje několik způsobů, jak se jich zbavit.

Prvním krokem je odstranění břečťanu. K tomuto účelu se doporučuje použít motorovou pilu nebo kultivátor. Měli byste odstranit všechny listy a stonky, které jsou nad zemí, aby bylo možné se dostat k kořenům. Dále je třeba jemně vykopat celý kořen břečťanu. Pokud je to možné, je dobré kořen postupně rozdělit na menší kusy a odstranit je z postižené oblasti. Poté je možné znovu vysadit rostliny, které byly předtím poškozeny břečťanem.

Jak se účinně zbavit břečťanu

Pro účinnou likvidaci břečťanu je nutné nejprve vyčistit oblast, ve které se vyskytuje. To znamená odstranit všechny uschlé listy, květiny a stonky z rostliny. Dále je potřeba odstranit všechna kořenová odnože, které se šíří po zahradě. K tomu je nejlepší použít vidličku nebo lopatku, aby se odstranily kořeny až ke kořeni.

K odstranění břečťanu je také možné postříkat postřikem na hubení plevele. Tento postřik je účinný při odstraňování břečťanu, protože hubí jeho listy a poškozuje jeho kořeny. Je důležité dbát na to, aby byl postřik přímo aplikován na rostlinu a její okolí, aby se zamezilo šíření břečťanu. Nezapomeňte používat ochranné rukavice a oční ochranu během postřiku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *