nadýmavé potraviny při kojení

Kojení je pro rodiče období, kdy se pokoušejí vybrat co nejvhodnější potraviny pro své dítě. Některé potraviny mohou mít ale nepříznivý vliv na trávení dítěte a způsobit nadýmání. Proto je třeba vědět, které potraviny jsou nadýmavé při kojení matky. V tomto článku se dozvíte informace o tom, jaký vliv mají nadýmavé potraviny při kojení a jak jejich příjem minimalizovat.

Příčiny nadýmání při kojení

Příčiny nadýmání při kojení jsou obecně připisovány nesprávnému stravování matky během kojení. Pokud má matka příliš mnoho potravin, které způsobují nadýmání, může se to projevit u dítěte během kojení. Mezi potraviny, které mohou způsobit nadýmání u dítěte, patří luštěniny, mléčné výrobky, sladkosti, ořechy, kukuřice a konzervované potraviny. Kromě toho, některé látky v potravinách, jako je lepek, mohou také způsobit nadýmání u dítěte.

Další příčinou nadýmání při kojení je nedostatečné žvýkání nebo příliš rychlé konzumování potravin. Když maminka jí rychle nebo žvýká potraviny pouze povrchně, může to způsobit, že se některé nedostatečně trávené potraviny dostanou do mléka. To může způsobit nadýmání u dítěte. Důležité je se vyhnout potravinám, které mohou způsobit nadýmání, a dávat pozor na to, jak rychle jím.

Jak minimalizovat nadýmání u dítěte

Nadýmání u dítěte bývá velmi časté a může být velmi obtěžující. Existuje několik způsobů, jak minimalizovat zažívací potíže u malého dítěte. Prvním krokem by mělo být vyloučení nadýmavých potravin ze stravy kojící maminky. Konzumace potravin, jako jsou kukuřice, fazole, brokolice, brambory, česnek a cibule, může způsobit zažívací obtíže u dítěte. Druhým krokem je zvýšení podpory trávicího systému dítěte pomocí probiotik, která mohou pomoci udržovat rovnováhu ve střevech a snížit příznaky nadýmání. Kromě toho může být vhodné dítěti dávat bezlepkové potraviny, jako je rýže, ovesné vločky nebo pohanková kaše, která může výrazně snížit zažívací problémy. Také je důležité, aby maminka s dítětem vyšetřila lékaře, aby se vyloučilo, že jeho příznaky nadýmání nejsou způsobeny jinou zdravotní příčinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *