kde žije gorbačov

Mikhail Gorbačov je bývalý sovětský prezident a jedna z nejvýznamnějších osobností druhé poloviny 20. století. Narodil se v roce 1931 v malé obci Privolnoye v Rusku a proslul svým historickým počinem při ukončení studené války. Od svého odchodu z úřadu v roce 1992 se nacházel na mnoha různých místech, až se nyní usadil v Moskvě. Jakmile se usadil v hlavním městě Ruska, začal aktivně učit, píše knihy a bojuje za lidská práva. Jak tedy můžeme říci, kde teď žije Gorbačov?

Přehled Gorbačovovy historie

Mikhail Gorbačov se narodil 2. března 1931 ve Stavropolu v jižním Rusku. Vyrůstal v nedostatečné rodině a jeho otec, byl vojenský strážník. Od mala se Gorbačov intenzivně věnoval studiu a po dokončení střední školy, byl přijat na Moskevskou Státní Universitu. Po dokončení studia, pracoval Gorbačov pro místní komunistickou stranu a v roce 1960 byl jmenován předsedou socialistického výboru Stavropolu.

V roce 1970 Gorbačov byl jmenován do ÚV KSSS a postupně vystřídal několik důležitých funkcí, včetně prezidentského místa v roce 1985. Během jeho vlády, Gorbačov podnikl řadu kroků, aby zmírnil politiku sovětského totalitního režimu, včetně odstranění cenzury, zrušení Sovětského Svazu a uvolnění západních vlivů. V roce 1990 obdržel Gorbačov Nobelovu cenu míru. Odcházel z prezidentského místa v roce 1991 a od té doby, žije a pracuje v Moskvě.

Aktivity Gorbačova v současnosti

Mígor Gorbačov je bezesporu jedním z nejvýznamnějších představitelů sovětské éry. Najít však Gorbačova v dnešní době je celkem jednoduché, protože nadále zůstává veřejnou osobností a účastní se veřejných akcí.

Gorbačov obvykle žije v Moskvě, občas však míří do zahraničí. Zúčastnil se řady událostí a vystoupení po celém světě, jako je například setkání nejvyšších vládních představitelů v Helsinkách. Také se mnohokrát účastnil mírových procesů, jako je například proces mírového urovnání izraelsko-palestinského konfliktu. V poslední době se Gorbačov zaměřuje na získávání finančních prostředků na pomoc oblastem, které postihl zdroj činí klimatické změny, a také se snaží zlepšit vzdělávací systém ve všech oblastech postižených chudobou a konflikty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *