hrníčkové škvarkové placky

Hrníčkové škvarkové placky jsou tradiční českou pochoutkou, kterou milují děti i dospělí. Jsou velmi jednoduché na přípravu a mohou být zdravé, pokud jsou připraveny bez tuku. Nejen, že jsou chutné, ale mají také mnoho výhod. Hrníčkové škvarkové placky jsou vhodné pro vegetariány, jednoduché na skladování, mohou být servírované s mnoha přílohami a jsou vhodné pro přípravu zásob. Proto je to oblíbený pokrm ve střední Evropě.

Jak připravit hrníčkové škvarkové placky

Seženete je buď ve skupinách po dvou nebo ve velkých baleních. Jejich příprava je snadná. První krok je smíchat brambory, škvarky a mouku do směsi. K tomu přidejte cibuli a petrželku, pokud chcete. Směs by měla být hladká. Poté, co jste směs promíchali, jej osušte a umístěte ji do hrníčku.

Nyní je čas na smažení. Dejte do pánve olivový olej a poté smažte hrníčkové škvarkové placky až dozlatova. Po smažení je dejte na papírovou utěrku, aby nasákly přebytečný olej. Můžete je podávat samotné nebo s oblíbenou omáčkou. Hrníčkové škvarkové placky jsou snadno připravitelné a vynikající, takže je můžete podávat po celý rok a zaručí vám, že vám budou chutnat.

Výhody hrníčkových škvarkových placků

Jsou skvělou volbou, protože jsou dobře vyzrálé, chutné a plné živin. Jsou zdrojem bílkovin, sacharidů a vlákniny, které jsou důležité pro zdraví. Jsou také snadno stravitelné a mohou být bezpečně konzumovány i osobami trpícími zažívacími problémy.

Dalším velkým plusem jsou jejich skladovatelnost a variabilita. Hrníčkové škvarkové placky se dají skladovat až několik dní ve vzduchotěsném obalu. Jsou také velmi všestranné a lze je připravit na mnoho způsobů. Můžete je servírovat s jakýmkoliv přílohou, solí a kmínem, s lahodnou omáčkou nebo je dokonce nakládat do chleba a grilovat. Kromě toho mohou být také skvělou přílohou k hlavnímu jídlu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *