Co je maizena

Co je maizena?

Maizena je obecné označení pro jedlou mouku, která se získává z kukuřičného škrobu. Je to bílá, prášková látka, která se používá k přípravě pokrmů, jako je omáčka, puding, koláče a další. Maizena je oblíbená po celém světě a je často používána v kuchyních po celém světě.

Historie maizeny

Maizena byla poprvé vyrobena v roce 1812 v Nizozemsku. Vynálezcem byl nizozemský chemik, který se jmenoval C.J. Van Houten. Van Houten vyvinul proces, kterým se z kukuřičného škrobu získává maizena. Tento proces se nazývá „alkalická hydrolýza“. Tento proces byl později zdokonalen a maizena se stala oblíbenou ingrediencí v kuchyních po celém světě.

Výhody maizeny

Maizena je velmi výživná a má nízký obsah tuku a cholesterolu. Je bohatá na vlákninu, která je prospěšná pro zdraví. Maizena je také bohatá na sacharidy, které jsou nezbytné pro správnou funkci těla. Maizena je také bohatá na vitamíny a minerály, jako je vápník, železo, hořčík a další.

Použití maizeny

Maizena se používá k přípravě mnoha pokrmů. Je to oblíbená ingredience v omáčkách, pudingech, koláčích a dalších. Maizena se také používá k zahušťování omáček a polévek. Maizena se také používá k výrobě domácích lízátek a dalších sladkostí. Maizena se také používá k výrobě domácích pečiv, jako jsou muffiny, koláče a další.

Závěr

Maizena je oblíbená ingredience v kuchyních po celém světě. Je to bílá, prášková látka, která se získává z kukuřičného škrobu. Maizena je bohatá na vlákninu, sacharidy, vitamíny a minerály. Maizena se používá k přípravě mnoha pokrmů, jako jsou omáčky, pudingy, koláče a další. Maizena je také oblíbená ingredience pro výrobu domácích lízátek a pečiva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *