Jak vyrobit balzám na rty

Jak vyrobit balzám na rty

Balzám na rty je skvělým způsobem, jak udržet rty vlhké a zdravé. Je to také skvělý způsob, jak si vyrobit vlastní produkt, který je zcela přírodní a bez chemikálií. Vyrobit si vlastní balzám na rty je snadné a můžete si vybrat z mnoha různých ingrediencí, abyste dosáhli požadovaného výsledku. Níže jsou uvedeny kroky, které je třeba dodržet, abyste si mohli vyrobit vlastní balzám na rty.

Vyberte si ingredience

Nejdůležitějším krokem při výrobě balzámu na rty je výběr správných ingrediencí. Nejčastěji se používá včelí vosk, kokosový olej, bambucké máslo, olivový olej, jojobový olej, mandlový olej, měsíčkový olej, vitamín E a éterické oleje. Můžete také přidat různé barviva, abyste dosáhli požadovaného odstínu. Všechny tyto ingredience jsou snadno dostupné v obchodech s potravinami nebo v lékárnách.

Sestavte si recept

Dalším krokem je sestavení receptu. Recept můžete upravit podle vašich potřeb a chutí. Nejčastěji se používá 1 čajová lžička včelího vosku, 1 čajová lžička kokosového oleje, 1 čajová lžička bambuckého másla, 1 čajová lžička olivového oleje, 1 čajová lžička jojobového oleje, 1 čajová lžička mandlového oleje, 1 čajová lžička měsíčkového oleje a 1 kapka vitamínu E. Můžete také přidat několik kapek éterického oleje, abyste dosáhli požadované vůně.

Složte ingredience

Nyní je čas složit ingredience. Nejprve si vezměte malou nádobu a smíchejte všechny ingredience. Poté je přidejte do misky a zahřívejte je ve vodní lázni, dokud se nespojí. Poté směs nechte vychladnout a přidejte několik kapek éterického oleje. Poté směs rozetřete do malých nádobek a nechte ji ztuhnout.

Užívejte si výsledek

Až bude balzám na rty ztuhlý, můžete si ho užívat. Můžete si ho nanášet na rty, kdykoli budete potřebovat. Balzám na rty je skvělým způsobem, jak udržet rty vlhké a zdravé. Je to také skvělý způsob, jak si vyrobit vlastní produkt, který je zcela přírodní a bez chemikálií. Takže pokud hledáte způsob, jak si vyrobit vlastní balzám na rty, nyní už víte, jak na to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *