Jak se dělá bambule

Jak se dělá bambule

Bambule jsou oblíbeným českým dezertem, který je oblíbený mezi dětmi i dospělými. Jsou snadno připravitelné a můžete je připravit za pouhých pár minut. Bambule jsou obvykle připravovány z bílého těsta, které je následně smaženo na oleji. Výsledkem je křupavá a lahodná bambule, která je oblíbená mezi všemi. Pokud se chcete naučit, jak připravit bambule, přečtěte si následující návod.

Co budete potřebovat

Než začnete připravovat bambule, je důležité zajistit si všechny potřebné ingredience. Budete potřebovat mouku, vejce, mléko, sůl, olej a cukr. Můžete také přidat nějaké koření, jako je skořice nebo vanilka, pokud chcete, aby vaše bambule měly zvláštní chuť.

Příprava těsta

Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku, vejce, mléko, sůl a cukr dohromady do hladkého těsta. Pokud chcete, můžete přidat nějaké koření. Následně těsto nechte odpočinout po dobu 15 minut.

Smažení bambulí

Poté, co je těsto připravené, můžete začít smažit bambule. Na pánvi rozpalte olej a nalijte trochu těsta. Těsto se bude rychle rozpínat a vytvářet malé kousky. Smažte je, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Servírování

Nakonec bambule vyndejte z pánve a nechte je vychladnout. Poté je můžete servírovat s cukrem nebo jinými oblíbenými přílohami. Bambule jsou skvělou pochoutkou, kterou můžete podávat jako dezert nebo jako svačinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *