Znáte hydroponické pěstování rostlin?

V dnešní době se můžeme v domácnostech setkat s nejrůznějšími zajímavými systémy. Jedním z nich je i známý systém hydroponického pěstování rostlin – jedná se o efektivní způsob pěstování, který je založen na čerpání živin pro rostliny ze speciálního živného roztoku. Zcela zde tedy odpadá kontakt rostliny s půdním prostředím, což přináší nejen v domácnosti spoustu výhod.

kuchynska-zahradka-plantui6-bila.jpg

Láká vás možnost, mít čerstvé listy bylinek nebo voňavé květy, které lze využít jako dochucení vašich pokrmů neustále po ruce? Navíc byste chtěli nějakým způsobem oživit stín stereotypu v kuchyni? Vyřešit můžete dvě věci zaráz.

Hydroponická interiérová zahrádka

Není to složité – hydroponická interiérová zahrádka se o vše postará. Dostanete speciální systém, který disponuje extra tichým mikročerpadlem pro přívod živin k rostlinám, dále potom inteligentním, automaticky regulovatelným osvětlením, které dodává rostlině vždy právě takovou světelnou intenzitu, kterou v konkrétní fázi vývoje potřebuje.

Živiny a minerály potřebně pro vytvoření roztoku jsou ve formě sypké směsi a jsou společně s návodem samozřejmě součástí balení.

Pořiďte si i vy Plantui

Kupte si Plantui na smartherbs.cz a radujte se ze zeleně v kuchyni! Vyberte si takové byliny, které vás nejvíce zaujmou ať již svým vzhledem, nebo zrovna takové, které budou mít ve vašem jídelníčku největší uplatnění. Nabídka je skutečně bohatá.

Hydroponické pěstování rostlin nebo chcete-li pěstování rostlin bez půdy, není žádnou velkou novinkou. První zmínky jsou známy již ze starého Egypta – již tehdy bylo vypozorováno, že v těchto případech rostliny rostou rychleji a jsou méně náchylné k chorobám.

Mezi další pozitiva patří čerstvé, svěží výpěstky, dále potom vhodnost pro alergiky nebo přesná, kontrolovatelná skladba živin a absence jakýchkoliv chemických postřiků. Obrovskou výhodou je také čistota pěstování a s ní spojená celková hygiena okolního prostředí.

Foto: smartherbs.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *